Kik vagyunk mi?

A Collegium Symphonicum Hungaricum a magyar zenekultúra, azon belül is a magyar zenekari kultúra felvirágoztatását elősegítendő jött létre. Újszerű, speciálisan kompakt szemléletével a magyar zenekari kultúra egészének működésére és fejlődésére kíván javaslatokat tenni és azok megvalósításában szerepet vállalni.

Működésének fontos eleme és célja, hogy a magyar zenekari kultúra jövőjét egy szélesebb összefüggésrendszerben lássa és láttassa, illetve tágabb, Kárpát-medencei léptékben gondolkodva, egyfajta történelmi, földrajzi és kulturális összekapcsolódás eredményeképpen valósítsa azt meg.

Tevékenységét 2021 szeptemberében karmesterképző programjával, a Karmesteri Kollégiummal kezdte, ahol komplex látásmódjával fiatal dirigenseknek igyekszik olyan tapasztalati tudást átadni, amelynek segítségével sikeresen építhető fel egy nagyívű karmesteri karrier.

A Collegium Symphonicum Hungaricum Karmesteri Kollégiuma emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy széles nyilvánosságot biztosítson az Ifjú Maestróknak mind a közösségi média, mind pedig a szakmai kapcsolattartás terén. (Aktív honlap, saját YouTube-csatorna, állandóan frissülő facebook-fiók, személyre szabott LinkedIn-oldal)

A Collegium Symphonicum Hungaricum eszmei kitalálója, szakmai koncepciójának és szerkezeti felépítésének kidolgozója, illetve a program szakmai-művészeti vezetője Hamar Zsolt, Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész.